De phalaenopsis is een perfecte plant om extra sfeer in een kamer te brengen. Hij heeft veel licht nodig, echter geen direct zonlicht. Wanneer u twijfelt of de Phalaenopsis te veel licht krijgt, kunt u ervoor kiezen om vitrage voor het raam te hangen. De plant moet in een ruimte staan waar het minimaal 16 graden Celsius is. De ideale temperatuur is tussen de 18 en de 22 graden Celsius.

Water geven

Het beste is om de plant iedere 6 tot 8 dagen water te geven. De Phalaenopsis neemt in korte tijd veel water op. U kunt daarom het best de plant in een emmer met lauw water zetten zodat hij zich kan volzuigen. Laat hierna de plant goed uitdruppen zodat er geen restwater achterblijft. Wanneer de plant in een droge ruimte staat, is het verstandig om hem een keer te besproeien met wat water. Dit zorgt voor een betere luchtvochtigheid in de ruimte.

Bemesten

Aangeraden wordt om de Phalaenopsis een keer per maand mest te geven. Deze mest kan bij ieder tuincentrum worden gekocht. De mest zorgt voor een betere groei van de plant, waardoor deze nog mooier wordt.

Uitgebloeid

Wanneer de Phalaenopsis is uitgebloeid, betekent dit niet dat u hem weg moet gooien. Het is namelijk mogelijk om de plant weer opnieuw in bloei te krijgen. Dit is mede afhankelijk van de plaats waar de plant staat. Knip de uitgebloeide takken af boven de tweede verdikking ('oog') van de tak. Begin hierbij onderaan met tellen. Plaats de Phalaenopsis hierna in een enigszins koelere ruimte (tussen 17 en 19 graden Celsius), zonder direct zonlicht. Na verloop van tijd zal een nieuwe tak verschijnen.